Kısmi Güneş Tutulması 11 Ağustos 2018 Türkiye saati ile 12:47 ile Aslan burcunda gerçekleşecek.
Daha önceki yıllarda karşılaştığımız benzer tutulmalarda ülkemizde neler olmuş önce ona bakalım:
11 ağustos 1980
12 eylül darbesi
11 ağustos 1999
17 ağustos depremi
şimdi de 11 ağustos 2018
Türkiye’nin Akrep burcundaki Natal Güneşi, Kova burcundaki transit Mars ile kare açı yapıyor. Bu durum, din, hayat ve devlet kuralları ile ilgili büyük zorlayıcı bir etki, hatta patlama gibi bir etki yaratabilir.
12 Evdeki Transit Pluto 8. Evdeki marsla 135 derecede Büyük krizlerle dönüşüm terör suç, ölüm olayları verebilir. 135 lik açı ayrılma, kopma açısıdır da… Dileyelim ki çok kötü olaylar yaşanmasın.
12. evde Oğlak burcundaki Transit pluto ve Natalde 6. Evdeki Yengeç burcuna yerleşen Pluto ile karşıt açıda değişime direnmememiz gerektiğini göstermekte. Ve bu değişim ülkenin gizlilik evinde karma evi denilen hapishanesinde, sığınmacıları da gösteren yerde.
Kendi içimizden casuslardan gelen ani hareketler. Ordu ve sağlıkla ilgili büyük bir ani değişim ya da patlama gibi bir ihtimali veriyor.
2. evde maddi kaynaklar bankalar evinde yaralı şiron transit koçla koçta aynı evde geziniyor zorlayıcı durumlara yol açabilir. Özellikle ekonomik kriz ya da bankacılık alanında önemli sorunlar…
3. evde Boğada ülke insanının zihniyetini, iletişimini, komşularla ilişkileri temsil eden evde devrim dönüşüm gezegeni transit Uranüs var ve Kronosla kavuşuyor. Uranüs Boğada çok güçlü değildir. Büyük dönüşüm getirmeyebilir. Ama karşı evi sorunlu bir ülkeyiz. Din ve inançlarda aşırı davranışlar beklenmedik davranışlar geliştirme potansiyeli de olan bir harita..
Devlet haritalarında orduyu temsil eden 6. Ev ki kişilerde sağlık evidir. Bazı sağlık sorunları salgınlar da verebilir.
Natal Pluton ile Transit Kronos kavuşumu da var. Bu kendini ispat etmek zorunda bırakır ki 3. Ev dediğimiz komşularla ilişkiler evinde de transit uranüsle natal kronos kavuşumu var demiştik. Komşularla savaş kendimizi ispat noktasındayız diye biliriz.
Tutulma Kova burcunda yerleşen Natal Merkür’le kavuşumda, önemli bilgilerin , yeni ihtimallerin, seçeneklerin, fikirlerin ve kişilerin bombardıman şeklinde geldiğini gösteriyor. Bu tutulma eğitim, öğrenme,merak, bilgi edinme, konularında önemli dönüşümlere de işaret etmekte.
10. evde Akrep burcundaki Natal venüsümüz ile Transit Jüpiterle Akrepte kavuşuyor Cinsellikle ve para konularında sorunların çoğalması mümkün olabilir. Venüs’ü sorunlu bir ülkeyiz.
Ama 7. Ev yani dost görünen ya da dost ülkeler, muhalefet partileri, belki de Fetö yapılanması ve hukuk evimizde Transit Yay, Natal Neptün ile Aslan burcunda kavuşuyor. Aşırı hassasiyet merhamet hayal gücü verir ve başkaları tarafından kullanılabiliriz yanıltılabiliriz. ( Belki hukuki cezalar da gelebilir mi ABD deki dava nedeniyle)
Bu arada dikkatimi çeken kadınların haklarını arama, toplumun sağ duyusunu harekete geçirme görevi var. Bu kadersel olarak yapmak zorunda.
Ekonomik olarak da bankalar vb konularda zorlayıcı büyük etkiler var. Bir ülkenin yeniden dönüşümü için başa gelebilecek her türlü kadersel açı 11 Ağustos 2018 de mevcut.
Yanlış işbirliklerinden büyük zarar görülebilir ve Rusya ile işbirliği daha doğru görünmekteyse de ABD ile sinastriye bakınca ABD ye hayır demesi güç görünüyor.
Bu arada TR nin Neptünü ile bahsettiğim ülkelerin açılarına bakınca TR nin ne yapacağı belirsiz hissediliyor bu ülkeler açısından. Onların gözünde güvenilmeziz.
Toprak grubu burçlarda güçlü gezegenler bulunmakta. Oğlak burcunda hem Plüton hem Satürn, Boğa burcunda Uranüs ve son olarak Başak burcunda ise Venüs var bu büyük deprem de verebilir diye düşünülse de para piyasalarındaki sorunlar nedeniyle de deprem etkisi gibi bir durum yaşama ihtimalimiz var. Toprak sınırlarında değişim ihtimalide deprem gibi bir etki yaratabilir.
Tüm bunları gözden geçirdiğimde, dostunu düşmanını ve saflarını yanlış seçersen Orduda değişim, komşularla savaş, ekonomik yıkım, sınırlarda değişim olma ihtimali yüksek. Orduda depremsel değişim, veya halk hareketi, sınırlarda savaş türü olaylar mümkün oldukça sıcak bir dönem. Özellikle sonbaharda bunların sonuçları ortaya çıkabilir. Tutulmaların etkisi 3 ay ile 3 yıl arası olmakta genellikle…
Bizim zaten genetik olarak bildiğimiz, atalardan gelen halkın sağ duyusu harekete geçerse ve dişil enerji ile birlikte hareket edersek biz bu çıkmazdan sıyrılırız diye ümit ediyorum. Kızdırmazsak dişil enerji ANADOLU bu toprakların insanına sahip çıkacaktır. Adeta küllerimizden yeniden doğmamıza vesile olacaktır… Ülkenin Ankar yerleşimi zaten ülkemize yıkılmazlık, zorlu olaylar verse de yeniden külllerinden doğma şansı veriyor.
Serpilgül Kınacı
Yorum yaz