6 Temmuz’da Srius ile Güneş Kavuşacak Soltist & Sodep Günü
Ülkemiz İçin Önemli Bir Buluşma
6.7.2021 saat 07:57 de de Srius ile Güneş Kavuşurken Ülke Haritamızın Plutosu ile de Kavuşmuş Olacak. Türkçede AKYILDIZ olarak bilinen Sirius’un anlamı; klavuz, rehber, kökler ve kader rehberi demek.
Enteresan bir şekilde ülkemizin Plutosu ile ABD’nin Güneşi aynı sabit yıldızla, dolayısı ile de birbirleri ile kavuşumda. İki ülke arasında oluşan bu kavuşum açısı; çok güçlü dönüşüm ve birbirini etkileme, kontrol etme temalarını açığa çıkaran bir enerjiye hakim.
Kadim bilgilere göre, 5-6 Temmuz özel bir tarih, 1 yıllık ‘’kaderimizin yazılacağı gün’’
Kadimler Güneş ve Srius Yıldızının kavuşacak olmasını, yıllık kadersel sürecimiz ile bağdaştırmışlardır. Eski Mısırlılar, Sirius’un, Güneş ile aynı boylamda kavuşum yaptığı günlere Sodep / Solthis adını vermişlerdir.
Hint mitolojisinde Sirius “Cennetin Kapısı” ile ilişkilendirilmiş, Eski Mısır’da Piramitlerin (Keops, Kefren, Mikerinos ) inşası bile bu yıldızı gözlemleyebilecek şekilde yapılmıştır ve Srius gibi 3 adetten oluşmaktadır. Hatta piramitlerin içinde bu yıldızı anlatan 5 köşeli yıldız figürüne de rastlanılmaktadır. Ayrıca Kuran’ı Kerimde de bu yıldıza vurgu bulunmaktadır
Tarık yıldızı diye de nitelendirilen Sirius ( Akyıldız, Soltis) aslında kaderin yıldızıdır. O kadar önemli bir belirteç yıldızdır ki, eski Mısır’da, eski Türklerde ‘’Kurt Asena’’ aslında Sriustur.
Güneş’in 14 derece Yengeç burcuna geçmesi ile başlayan bu kavuşumun aynı zamanda şöyle bir etkisi de bulunmaktadır:
Gök yüzünün en parlak yıldızı olarak nitelendirilen Srius’un ışığının Güneş’e ulaşabilmesi için geçen süre ortalama 8 yıl olarak bilindiğinden, yeni yazılan bu kadersel sürecin gelecek 8 yılımızı etkileyeceği düşünülmektedir.
Bizim Güneş sistemimizin Güneşi, Siriustur. Srius yıldızı patrondur, hükümdardır. Sistemin patronu Srius kabul edilir. Yani biz aslında Sirius’un bir uydusuyuz Sirius yakın yıldızlarla beraber, CANİS MAJOR” takım yıldızı büyük köpek yıldızı.
Bahsi geçen parlak yıldız gökyüzünde yalnız değildir; Srius aslında bir üçüzdür. Srius A, B ve C olarak bilinirler. Ben bu üçüze iyi, kötü ve çirkin diyorum. Bu üçüzlerin karanlık olanı haritalarda karanlığı da çalıştırabileceğinden her zaman uğurlu yıldızım var diye sevinmemeyi gerektiriyor. Kaşısında ya da karesinde bulunan bir malefik gezegenin varlığı ya da Srius ile kavuşan gezegeninizin Retro oluşunun bile özel alt anlamları bulunmakta.
Bir Hint efsanesine göre Sirius Sabit Yıldızı, Cennetin Kapısı demiştik
Cennet’in kapısına ulaşmak için yola çıkan dört kardeşten birisi iyi bir savaşçı, diğeri iyi bir aşık, üçüncüsü de bir şairdir. Dördüncü kardeşin tek özelliği kendisine sadık bir köpeğinin olmasıdır. Kardeşler yola devam ederken; 4. kardeş; savaşçıyı bir savaşta, şairi bir düğünde, aşığı ise bir prensesin kollarında bırakır.
Köpeği ile beraber cennetin kapısına ulaştığında ise köpeğini cennete almazlar. Yolculuğu Cennet’ten izleyenler, tüm kardeşlerini terk ettiği halde neden köpeği terk etmediğini sorduğunda, kardeşlerinin kendi yollarına gittiğini, oysa köpeğinin ona bağlı olduğunu, bu yüzden onu terk etmeyeceğini söyler.
Bu cevap üzerine köpek, gökyüzünde
“CANİS MAJOR” takım yıldızı olur. Kalbi ise SİRİUS’tur.
Astronomlar Srius’u keşfettiklerinden çok çok daha öncesinde Afrikalı Dogan kabilesi zaten bu yıldızların varlığından haberdardılar. Bu ayrıntı bile aslında bidiğimizi sandığımız evrensel gerçeklikte, bilmediklerimizin bildiklerimizden hem farklı hem de ne kadar eksik ve/veya yanlış olabildiğine bir pencere açmaktadır.
Gelelim Günün Özelliğine
Evet kader yeniden yazılır ama tek başına bu yıldız değil tüm göksel kombinasyon önem taşıyor.
İşte tam da bu sebeple;
Bu yılki Soltis / Sodep günündeki an haritasının ülkemiz haritasına ya da kişisel haritalarımıza yaptığı transitlerden önümüzdeki 1 yılın kaderini görebiliriz. Bu özel günde dilekler dilenir, ritüeller yapılır ve bence en çok da İYİLİK yapılmalıdır.
6 Temmuz’da dileklerinize dikkat edin, bencilce sadece kendiniz için değil, ülkemiz için, ezilen insanlar, çocuklar ve hayvanlar için iyi dileklerde bulunup iyilik yapın. Eğlenin, karanlığı değil ışığı besleyin, iyi niyet enerjilerinizi her yana ışıldatmaya çalışın. Karanlığın istediklerine teslim olmayın inadına ışıldayın.
ÜLKEMİZ HARİTASINA ETKİSİ
Elbette tutulmaların etkisi gibi düşünemeyiz ancak yine de belirleyici etkisini gözardı edemeyiz. Üstelik Srius karşısında tüm Dünyada ülke yöneticileri ilgisi bilinen Vega sabit yıldızı bulunmakta.
Srius’un Güneşi Plutomuz’a bir ışık çakıyor bakalım bu sene heybemizde neler var:
Ülke haritamızın 1. Evinde bulunan Pluto Srius kavuşumlu. Dolayısı ile Gökyüzündeki Srius ve Güneş, ülkemizin Pluto’su üzerine gelecek.
Ülke haritalarının 1. evi bize, genel olarak halkı ve halkın davranış şeklini gösterir. Halk olarak ailesine bağlı, vatansever, köklerine bağlı ve muhafazakar diyebiliriz. Hem Yengeç yükselen etkisi hem de Sriuslu Plüton’un da bize anlattığı gibi acı ve ızdırap çekerek, bitik bir İmparatorluğun küllerinden yeniden doğan, genç bir Cumhuriyet ülkesi olmayı başarmışız. Kısacası Srius’un ışığını da alarak bir ölüp bin doğmuşuz. Pek çoğumuz farkında olmasak da dünyanın geleceğini belirleyecek bir özellik taşımakta olduğumuzu ve bir misyon taşıdığımızı söyleyebiliriz. Plüto aynı zamanda derin ve mafyatik yapılanmalarla da ilgilidir. Gündem devam edeceğe benzer. Ayrıca, karşı hatta Vega olduğunu ve 7. evin de ülke haritalarındaki anlamı bilindiği üzere liderler, ülkeler arası anlaşmalar, siyasetçiler, savaş ve davalarla ilgilidir.
4. evimizdeki Mars, ülke olarak askeri bir kökenden geldiğimizi gösterirken, barıştan yana olduğumuzu da belirtmektedir. Politika yapan askerlerimiz olduğunu de göstermekte elbette. Srius’lu Güneşin ülkemizin Plutosu ile kavuşumu, Mars’ımıza 5 orbla kare açı yapmakta. Bu tetik ülke topraklarında depremsel aktivite ve askeri hareketlilik anlamında olabilir. Özellikle de Transit Güney Ay Düğümü’nün 6.evimiz üzerindeyken Plutomuza 4 orbla beklenmeyeni bekle açısı yapması ve Güney Ay Düğümü’nün Antares sabit yıldızı ile kavuşumu (antares de komutan, savaş, yangın ve patlama temalıdır) açıkçası zor bir görünüm vadediyor.
Aynı zamanda 8. Evimizdeki Transit Retro Satürn de 1. Evdeki Plutomuz ile ekzakt bir 150 yapmakta. Ülkemizin 5. Evinde yer alan Venüs ise Sriuslu Güneşe 4 orbla üçgen yapmakta. Ülkemizin kadınlarını da temsil ettiğini düşünürsek bu sene kadınların fazlası ile gündemde olacaklarını söylersek yanılmayız diye düşünüyorum. Aynı zamanda Turizm gelirleri, borsa ve finans, talih oyunları ile ilgili de epey gündem olacaktır.
Önceki yıllarda Srius kavuşumlu Plüto’muz civarında ve karşısında gerçekleşen tutulmalar dönemi ülkemizde neler olmuş bir bakmak istedim.
Boşuna dememişler; Tarihinden Ders Almayan Ülkeler Yıkılmaya Mahkumdur.
Tüm gezegen transitlerini incelemek için vakit ayırma şansı bulamadım. Ancak salt, ülkemizin Pluto’sunun üstü ve karşısında, Tepe noktasında ve Ay’ımız üstündeki tutulmalarda neler yaşandığını görmek bile epey aydınlatıcı oldu diyebilirim. Bakmak isteyenler için bir ufak liste hazırladım. MC ve ülkemiz Ay’ı üstünde ve karşısı üstündeki tutulmalar konudan bağımsız ve sadece bilgi amaçlı eklendi.
5. 01 1935 13 Oğlak ve 30 06 1935 8 derece Yengeç ( Ülkemizin Plutosu üstünde ve karşısında) Tutulmalar
4 Ocak – 6.4 Mw büyüklüğündeki Erdek-Marmara Adaları depremi
1 Şubat – Ayasofya müzeye dönüştürüldü.
1 Mart – Genel seçimler yapıldı. 17 kadın Milletvekili ilk kez meclise girdi
8 Şubat – Yeni hükümet kuruldu
1 Mayıs – 1935 Digor depremi
27 Mayıs – Cuma yerine pazar, hafta sonuna eklendi.
19 Ekim – Atatürk’e suikast yapmak isteyen bir grup suikastçı tutuklandı.
20 Ekim – Nüfus Sayımı yapıldı (Nüfus 16,158,018)
8.01 1936 17 drc yengeç ve 4.07.1936 12.31 oğlak, 19 Haziran 1936 26 derece İkizler (ülkenin AY’I üstünde)
1 Ocak 1936 İlk defa yılbaşı tatili ilan edildi.
9 Ocak 1936 Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Atatürk’ün de katıldığı bir törenle öğrenime başladı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Saffet Arıkan “Çürümüş görünen dünya kültürünü yeniden yaratacak olan Türk çocuklarıdır” dedi.
20 Ocak 1936 Sinemaların esas filmle beraber bir de “öğretici film” göstermek zorunda olduğuna ilişkin yasa çıktı.
25 Ocak 1936İstanbul’da vapurculuk şirketi ile bütün kabotajın Denizyolları İdaresi’ne geçmesini sağlayan sözleşme imzalandı.
11 Şubat 1936 İstanbul’da kar fırtınası: binalar yıkıldı, 120 kadar tekne battı ve Unkapanı Köprüsü parçalandı.
9 Nisan 1936İstanbul Telefon Şirketi devletçe satın alındı.
18 Nisan 1936 İzmit Kağıt Fabrikası’nda ilk kağıt imal edildi.
6 Mayıs 1936 Ankara’da Türkiye’nin ilk konservatuvarı; Ankara Devlet Konservatuvarı kuruldu.
29 Mayıs 1936 Türk Bayrağı hakkında kanun, TBMM’de kabul edildi.
5 Haziran 1936″Maliye Bakanlığı Kuruluş Kanunu” çıkarıldı.
15 Haziran 1936 1931’den beri Cumhuriyet Halk Partisi genel sekreterliğini yapmakta olan Mehmet Recep Peker, değişmez genel başkan Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından görevinden alındı. Genel sekreterlik görevi Başvekil İsmet İnönü’ye verildi.
20 Temmuz 1936Boğazların Türkiye egemenliğine geçişini sağlayan Montrö Sözleşmesi imzalandı.
18 Ağustos 1936Radyoların işletilmesi yetkisi Posta, Telgraf ve Telefon İşletmesi’ne, PTT’ye verildi.
28 12 1937 YILINDAN 8 derece Yengeç Tutulması (Pluto üstünde)
5 Şubat – Anayasa’nın 2. Maddesi’nde yapılan değişiklikle, 6 ilke Anayasa metnine girdi: Türkiye Devleti Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Halkçı, Devletçi, Laik ve İnkılapçıdır. Resmi Dili Türkçedir. Makam Ankara şehridir.
21 Mart – Dersim İsyanı gerçekleşti.
8 Mayıs – LZ 129 Hindenburg Alman zeplini yanmıştır.
15 Haziran – 3008 sayılı iş kanunu yürürlüğe konulmuştur.
8 Temmuz – Türkiye, Afganistan, İran ve Irak’la Sadabat Paktı’nı imzaladı.
25 Ekim – Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü’nün yerine Celal Bayar’ı başbakan olarak atadı.
16 Kasım – İran ve Irak sınırlarına ulaşacak olan Diyarbakır-Cizre demiryolunun temeli atıldı.
1944-1946 yıllarında 2. Dünya savaşının Ülkemiz dahil etkileriçok olduğundan kategori dışı bıraktım ayrı bir inceleme iyi olabilir.
6.7.1944 13 derece oğlakta ve 29.12 1944 7 derece yengeç tutulma 9.7.1945 12 derece Yengeç pluto üstünde yengeç tutulması 3.01.1946 13 derece oğlakta tutulma ve 29.6.1946 6 derece Yengeç
7.3.1951 de MC de Balık Tutulması
DP hükümeti ve sonra Menderes istifası ve yeniden kuruluşu
11.7.1953 18 derece yengeçte (Pluto üstünde uzak orb)
Saidi Nursi davası görülmeye başlamış bu dönemde
30.6.1954 8 derece yengeç (Pluto üstünde)
25 Mayıs 1954Türkiye, Osmanlı Devleti’nin borçlarının son taksitini ödedi.
28 Mayıs 1954Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) en çok konuşulan diller arasına Türkçe’yi de aldı.
30 Mayıs 1954Demokrat Parti iktidarı, Kırşehir’i ilçe yaptı. Kırşehir, üç yıl sonra yeniden il oldu.
11 Haziran 1954Zonguldak’ta meydana gelen grizu patlamasında 6 işçi öldü, 16 işçi yaralandı.
22 Haziran 1954Devlet Malzeme Ofisi kuruldu.
23 Haziran 1954İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığına seçilen Prof.Dr. Nüzhet Gökdoğan, ilk kadın dekan oldu.
23 Haziran 1954Türkiye, ilk kez katıldığı Dünya Futbol Kupası finallerinde Federal Almanya’ya yenilerek elendi.
4 Temmuz 1954İstanbul, Dolmabahçe Stadı’nda kadınlar arası futbol maçı yapıldı.
16 Ağustos 1954Murat Güler Manş Denizi’ni yüzerek geçti ve Manş’ı geçen ilk yüzücümüz oldu.
22 Ağustos 1954Çorum Çimento Fabrikası’nın temeli atıldı.
25 Ağustos 1954Bir askeri uçak Eskişehir’in Dede mahallesine düştü; pilotla birlikte 10 kişi öldü.
8.01.1955 17 derece yengeç ve 20 .06.1955 28 Derece İkizler (Ülkenin AY’ı üstünde) tutulma
24 Ocak – Zonguldak’ta maden kazası.
19 Şubat – Türkiye ile Yunanistan arasında Meriç Nehri’nin ıslahına ilişkin anlaşma.
24 Şubat – CENTO anlaşması yapıldı.
15 Nisan – Demokrat Parti’nin (DP) kurucularından Fuat Köprülü hükûmetten istifa etti.
22 Mayıs – Parlamentoda polemikler.
16 Temmuz – 6.8 büyüklüğündeki Söke-Aydın depremi Aydın ilini en fazla Mercalli yoğunluğu IX ( Şiddetli ) ile sarsarak ağır hasara ve dört ölüme neden oldu.[2]
6/7 Eylül – İşaretsiz gösteriler içinde İstanbul ve Yunanlılara karşı diğer büyük şehirler. Üç şehirde sıkıyönetim.
15 Ekim – İktidar partisinde basında ispat hakkı konusunda bir kriz. Dokuz milletvekili partiden ihraç edildi ve on milletvekili istifa etti.
23 Ekim – Sayım (Sonuç nüfus: 24.064.763)
13 Kasım – Yerel seçimler yapıldı.
20 Aralık – DP’den ihraç edilen milletvekilleri tarafından Özgürlük Partisi kuruldu.
27 Martta 1960 ülkenin marsına karşıt koçta tutulma ve 5.09.1960 12 derece balık tutulması MC de
27 mayısta askeri darbe olmuş,: Türk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koydu. Silahlı Kuvvetler adına ülke yönetimini Milli Birlik Komitesi üstlendi. Orgeneral Cemal Gürsel Milli Birlik Komitesi’nin başına getirildi. Milli Birlik Komitesi ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve hükümeti feshetti ve her türlü siyasi faaliyeti yasakladı.
Çeşitli gazeteler kapatılmış. Üniversiteler bir süre kapatılmış.
4 Şubat 1960 Şair Necip Fazıl Kısakürek 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası aldı.
2 Mart 1960İstanbul’da gece sessiz yürüyüş yapan 500 teknik okul öğrencisi, polis tarafından dağıtıldı.
2 Nisan 1960Kayseri’ye giden CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün bulunduğu tren, valinin emriyle durduruldu.
8 Nisan 1960İstanbul’a on saat çamur yağdı.
18 Nisan 1960CHP’yi ve basını soruşturmak üzere TBMM’de Tahkikat Komisyonu kuruldu. İsmet İnönü, “bu demokratik rejim istikametinden ayrılıp onu baskı rejimi haline götürmek tehlikeli bir şeydir. Bu yolda devam ederseniz ben de sizi kurtaramam” dedi.
23 Nisan 1960İzmit Petrol Rafinerisi’nin temeli atıldı.
28 Nisan 1960İstanbul Üniversitesi’nde çıkan olaylarda, Orman Fakültesi öğrencisi Turan Emeksiz öldü. İstanbul ve Ankara’da sıkıyönetim ilan edildi.
29 Nisan 1960Ankara ve İstanbul’da üniversiteler 1 ay süreyle kapatıldı. İstanbul Üniversitesi’nde gösterilere polisin silahlı müdahalesinde önceki gün bir öğrenci ölmüş, ayrıca sıkıyönetim ilan edilmişti.
30 Nisan 1960İstanbul’da bir gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
3 Mayıs 1960Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cemal Gürsel, hükümeti uyarmak için, Milli Savunma Bakanı Ethem Menderes’e mektup gönderdi.
5 Mayıs 1960Ankara’da öğrenciler 555K (beşinci ayın beşinde saat 17.00’de, Kızılay’da) koduyla bir gösteri yaptı.
9 Mayıs 1960ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ilk doğum kontrol hapının piyasaya sürülmesini onayladı.
16 Mayıs 1960 Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Mayıs gösterilerini yasakladığını açıkladı
21 Mayıs 1960 Harp Okulu öğrencileri, hükümet aleyhine sessiz yürüyüş yaptı.
29 Mayıs 1960Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yönetime el koymasının ardından gözaltına alınan eski İçişleri Bakanı Namık Gedik intihar etti. Aynı gün gözaltına alınan 150 kişi Yassıada’ya getirildi.
31 Mayıs 1960Türk Ordu Milli Futbol Takımı ikinci defa dünya şampiyonu oldu.
2 Haziran 1960Başbakan Cemal Gürsel, 28 Nisan olaylarında ve 27 Mayıs’ta ölenlerin Anıtkabir etrafına gömüleceğini açıkladı.
8 Haziran 1960İstanbul’da 27 Mayıs’ı ve orduyu desteklemek amacıyla miting yapıldı.
10 Haziran 1960Celal Bayar ve Adnan Menderes, yargılanmak üzere Yassıada’ya götürüldü.
10 Haziran 1960Turan Emeksiz, Nedim Özpolat, Ersan Özey, Ali İhsan Kalmaz ve Sökmen Gültekin, Ankara’da Anıtkabir yamacında toprağa verildi.
11 Haziran 196027 Mayıs öncesi bozulan ekonomik durumu düzeltmek için, hazineye yardım kampanyası düzenlendi.
12 Haziran 1960Geçici Anayasa açıklandı. TBMM’nin bütün hak ve yetkileri, Geçici Anayasa gereğince Milli Birlik Komitesi’ne verildi.
25 Haziran 1960 İşadamı Vehbi Koç, Hazine’ye 26 kilo altın ve bina bağışladı.
1 Temmuz 1960Somali bağımsızlığını ilan etti.
13 Temmuz 1960Said Nursi’nin Şanlıurfa’daki mezarı açıldı, kemikleri Barla, Isparta civarında bilinmeyen bir yere gömüldü.
31 Temmuz 1960Türk Ordu Milli Futbol Takımı ikinci defa Dünya Şampiyonu oldu.
3 Ağustos 1960Aralarında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ragıp Gümüşpala’nın da bulunduğu 235 general ve amiral, emekliye sevk edildi. Genelkurmay başkanlığına Cevdet Sunay getirildi.
15 Ağustos 1960Zürih ve Londra Anlaşmaları uyarınca, Kıbrıs Cumhuriyeti ilan edildi.
21 Ağustos 1960Çanakkale Anıtı törenle açıldı.
5 Eylül 1960Muhammed Ali (Cassius Clay), 1960 Roma Olimpiyatlarında altın madalya kazandı.
21 Eylül 1960 27 Mayıs günü, “Milli Birlik ve Hürriyet Bayramı” olarak kabul edildi.
22 Eylül 1960 Albay Alparslan Türkeş başbakanlık müsteşarlığı görevinden alındı.
25 Eylül 1960 Yassıada’da tutuklu bulunan eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar, kemeriyle intihar girişiminde bulundu. Bayar, nöbetçi teğmen tarafından kurtarıldı.
23 Ekim 1960Genel nüfus sayımı yapıldı: Türkiye’nin nüfusu 27.754.820 olarak belirlendi.
26 Ekim 1960Genel af çıktı.
27 Ekim 1960Milli Birlik Komitesi, 147 profesör, doçent ve asistanı görevden aldı. Gerekçe “tembel”, “yeteneksiz”, “reform düşmanı” olmalarıydı. Üniversitedeki tasfiye tartışma ve tepkilere yol açtı. Öğretim üyeleri, Mart 1962’de görevlerine dönebildiler.
28 Ekim 1960Milli Birlik Komitesi’nin 147’ler olarak bilinen 147 öğretim üyesini görevden almasını protesto eden İstanbul Üniversitesi rektörü Sıddık Sami Onar ve İstanbul Teknik Üniversitesi rektörü Fikret Narter görevlerinden istifa ettiler.
29 Ekim 1960Milli Birlik Komitesi’nin 147’ler olarak bilinen 147 öğretim üyesini görevden almasına tepkiler sürüyor. Ankara Üniversitesi rektörü Suut Kemal Yetkin istifa etti.
18 Kasım 1960Türk Standardları Enstitüsü (TSE) kuruldu.
14 Aralık 1960stanbul Boğazı’nda Yunan ve Yugoslav tankerleri çarpıştı; 52 kişi öldü.
9.01 1982 19 derece yengeç tutulması
4 Ocak 1982 100 bin kişinin yurtdışına çıkması yasaklandı.
8 Ocak 1982Yılmaz Güney “komünizm propagandası yapmaktan” gıyabında 7,5 yıla mahkum edildi.
Mart ayında da rüşvetçi bakan yargılanmış
6.7.1982 de 13 derece oğlakta tutulma 6 Temmuz 1982Bülent Ecevit, demeçleri nedeniyle 2 ay 27 gün hapse mahkûm oldu.
9 Temmuz 1982 Devlet Başkanı Kenan Evren‘in emriyle Televizyondaki banka reklamları yasaklandı.
O sene çok sayıda elçliğimiz ve önemli Türk kurumlarına silahlı saldırılar olmuş.
Havalimanımıza saldırı olmuş
30.11.1982 8 derece yengeçte tutulma olmuş.
7 Kasım 1982 1982 Anayasası için halk oylaması yapıldı. Anayasa, yüzde 91,3 “evet” oyuyla kabul edildi.
8 Kasım 1982 Türkiye’de Referanduma sunulan Anayasa’nın yüzde 91,3 oyla kabul edildiği açıklandı.
9 Kasım 1982 12 Eylül Anayasası, yürürlüğe girdi. Buna göre; Milli Güvenlik Konseyi ve Devlet Başkanı Kenan Evren, Cumhurbaşkanı ilan edildi.
30 Kasım 1982 Anadolu Üniversitesi kuruldu.
7.3.1989 16 derece balık MC’de tutulma
Bulgaristandaki türklere zorunlu göç olmuş
11.7.1991 18 derece yengeç
5 Temmuz 1991Mesut Yılmaz hükümeti 153’e karşı 265 oyla güvenoyu aldı.
6 Temmuz 1991Dr. Lale Aytaman, Muğla valiliğine atandı. Aytaman, ilk kadın vali oldu.
24 Temmuz 1991Cumhurbaşkanı Turgut Özal kamu işçilerine yapılan yüzde 142 zammı yüksek buldu; Başbakan Mesut Yılmaz‘ı eleştirdi.
6 Ağustos 1991Başbakan Mesut Yılmaz, Samanlı Karakolu’nda 9 erin şehit edilmesinin ardından Irak’ın kuzeyinde askeri harekata başlandığını açıkladı.
30 6 1992 8 derece yengeç tutulması sonrası
Çok sayıda Üniversite kurulmuş ve
Askeri darbe ile kapatılan partiler tekrar açılmış
Tarihi Galata köprüsü yanmış
9.03.1997 18 derece balıkta tutulma
28 Şubat 1997Milli Güvenlik Kurulu muhtıra verdi; Milli Güvenlik Kurulu’nun 1997’de yaptığı toplantıda laik devlet ilkesine aykırı hareketlerin arttığına dikkat çekilerek Refahyol hükümetine bir dizi önlem önerildi. Bu toplantı MGK’nın tarihinin en uzun toplantısı oldu. 8.5 saat sürdü.
8 Mart 1997Vehbi Koç’un çalınan naaşı, ZincirlikuyuMezarlığında boş bir mezarda bulundu ve çalanlar yakalandı. Koç’un naaşı, 10 Ocakta ikinci kez toprağa verildi.
2 Nisan 1997Aydın Doğan Roman Ödülü’nü Romantik Bir Viyana Yazı adlı eseriyle Adalet Ağaoğlu kazandı.
10 Nisan 1997Emniyet Genel Müdürlüğü telefonların dinlendiğini doğruladı ve “Bu sayede 5, 440 olayı aydınlattık” dedi
1998 Balık başak aksı tutulmalar olduğu sene yine MC de IC de tutulmalar olmuş
18 Ağustos 1998 Yıllardır kırmızı bültenle aranan Alaattin Çakıcı, Fransa‘nın Nice kentinde kadın arkadaşı ve korumasıyla birlikte yakalandı. Çakıcı’nın Fransa‘ya sahte pasaportla girdiği belirlendi….
19 Ağustos 1998 Tehditle tahsilat yapmak, adam öldürmeye azmettirmek suçlarından aranan Sedat Peker, Romanya’dan Türkiye’ye gelerek teslim oldu.
1.07 2000 de 10 derece yengeç tutulması pluto üstünde
12 Haziran 2000 Türkiye’nin ilk uzay kampı Uzay Kampı Türkiye açıldı. Uzay Kampı Türkiye; dünyanın ikinci, Türkiye’nin ilk ve tek uzay kampıdır.
13 Haziran 2000 Papa Jean Paul’e suikast girişiminden İtalya’da cezaevinde yatan Mehmet Ali Ağca, Türkiye’ye iade edildi.
16 Haziran 20009. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e Devlet Şeref Madalyası verildi.
26 Haziran 2000Amerika’da Genetik harita çalışmalarına başlandı.
29 Haziran 2000Endonezya’da yolcu taşıyan bir tekne 500 yolcusuyla birlikte battı. Kazadan kurtulan olmadı.
3 Temmuz 2000Sinema sanatçısı Kemal Sunal öldü.
5 Temmuz 2000 Kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’a “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan verilen 1 yıllık hapis cezası Yargıtay’da onaylandı. Necmettin Erbakan ömür boyu siyasi yasaklı oldu.
19 Temmuz 2000 Liseli iki kız öğrenciye gözaltında cop ile tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan polis memuru Gürkan İlhan’a Hatay Emniyeti tarafından “üstün başarılı” çalışmaları nedeniyle teşekkür belgesi verildi.
2001 yılında yengeç oğlak aksı tutulmaları hep Plutonun kaşısında ya da üstüne yakın derecelerde olmuş.
Ve bu sene zaten Hem Türkiyenin Hem de ABD n ve dolayısı ile Dünyanın en önemli olayları olmuştu 11 Eylül saldırıları, afganistana savaş (abd tarafından) Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, RTÜK yasasını veto etti. Gerekçe: Toplumun yansız ve tarafsız haber alma hakkının engellenmesi.
22 Haziran 2001Anayasa Mahkemesi, Fazilet Partisi’ni “Laik cumhuriyet ilkesine aykırı eylemlerin odağı” olduğu gerekçesiyle kapattı.
14 Ağustos 2001Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucu üyesi olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu.
2009 yılında tutulmalar yine yengeç oğlak aksında ve 15 derece oğlak ve 10 derece yengeç tutulmaları.
Ergenekon kumpası ile hapse atılan üst düzey su/baylar ve aralıktakş son tutulma ilr Yarbay Ali tataın intiharı
11.temmuz 2010 19 derece yengeç tutulması , 21 aralık 2010 da TR nin Halkı temsil eden AY ‘ı üstünde ekzakt bir tutulma olmuş,
O sene Deniz Baykal kaset skandalı gündeme oturmuş ayrıca.
4.01 2011 de 13 derece oğlakta olan tutulmanın ardından
Parti kapatmaları, grizu patlamasında 19 kişinin ölümü, halkın sağlık vb aldığı hizmetlere ilişkin yasal düzenlemeler, Referandum, Seçimlerle ilgili konular ve MHP Kaset skandalı.
9.03.2016 da ülkenin MC de tutulma olmuş
Bu sene Ülkede Fetö darabe girişimi olmuş ve devam eden konular gündemdeymiş
6.1.2019 da Oğlak burcu 15 derecede tutulma olmuş. 2.7.2019 10 derece yengeç tutulması olmuş
Yerel seçimler olmuş, kaşıkçücinayeti aydınlanmış, Kılıçdaroğluna yumruk olayı, Apartman çökmüş ve insanlar vefat emiş, helikopter düşmüş 4 askerimşz şehit olmuş,Halk bank eski Genel müdürü Hakan atilla tahliye edilmiş, s 400 füze atağı yapmışız (alımına ilişkin) , 5.8 istanbulda deprem olmuş, Barış Pınarı askeri harekatı başlatılmış, ABD de Tükiye aleyhine soykırımı yasa tasarısı senatoda kabul edilmiş, Yıl sonunda Davutoğlu parti kurmuş. Kadın cinayetleri ve davaları gündeme oturmuş.
AstroDerki
Yorum yaz