Venüs Oğlak Retrosu İle Bir Döngü Tamamlanıyor ve kartlar yeniden karılıyor…
Venüs, 8 yıllık periyotlarda pentagram oluşturur (Pentagram; 2920 günlük kutsal geometri). Venüs, gökyüzünde pentagram çizerek hareket eden tek gezegen. Bu kez ki pentagram, Pluto soslu olacak. Bu yönüyle bile farkı dikkat çekici. Üstelik Venüs, Gaia’nın ( Dünya Ana) burcu olan Boğa’nın yönetici gezegeni.
Venüs, en son Oğlak burcu retrosunu 2013 yılında yapmıştı. Bu yılki retro ile 8 yıl önce başlattığı döngüyü tamamlayacak. 19 Aralık 2021 tarihinde Venüs, retro hareketiyle Pluto kavuşumu yapacak. Fakat en güçlü kavuşum hali 25 Aralık günü olacak.
Astrolojiye göre çok özel bir gökyüzü konumu da gerçekleşmiş olacak. Bu sene gerçekleşecek olan, retro Venüs ve Plutonun Oğlak burcundaki kavuşumunun benzeri ancak 20 Aralık 2264 yılında tekrarlanacak. İnsan soyu devam ederse torunlarımızın torunlarının torunu görür.
Venüs, aşk, para, finans, yeme içme, süs, giyim, moda, özdeğer duygumuz ve benzeri konuları temsil ediyor. Sevgiyi alıp verme şeklimiz ve kendi değerimizi nasıl gördüğümüzle ilişkili bir gezegen.
*Oğlak burcu ise sistem kurmak ve yapılanmayla ilgili bir burçtur. Retro süreçleri yolunda gitmeyen konulara yeniden bakıp revizyon yapmamızı ister. Hem ekonomik anlamda hem de ilişkilerde çözüm bekleyen konular önümüze gelir.
*Oğlak burcunun ciddi ve biraz karamsar bakış açısı ile kendimizi değersiz hissetmeye yatkın olabiliriz. Bu da bizi değer arayışına iter ama sonucu istediğimiz gibi olmayabilir.
*Aralık 2013 ten sonra yaşadığımız olaylara bakarsak, duygusal ya da ekonomik olarak nerelerde zorlandıysak benzer konular gündemimizde olabilir.
*Venüs Retro döneminde eskide yarım kalmış ya da bitmiş sevgililer geri hayatınıza girmek isteyebilir. Eğer biten ilişkimizin sorununu karşılıklı anlamış ve çözmüşsek devam edebilir. Aksi halde tavsiye edilmez.
*Hatta yeni bir gönül ilişkisi de bu dönem zorlayıcı olabilecektir. Ancak Venüs’ü Retro olan bireyler bu dönemden fazla etkilenmezler. Şimdi onların zamanıdır.
*Bu dönemde estetikle ilgili girişimler istenildiği gibi sonuç vermeyecektir. Radikal değişiklikleri pek önermeyiz. Retro bitene kadar beklemekte fayda var.
*Venüs retrosunda sanatsal faaliyetlerle ilgilenmek hayli besleyici olacaktır.
*Venüs 6 Ocak ile 11 Ocak günlerinde karanlık Venüs olacak. Bu dönem intikamcı ve tehlikeli ilişkilere vurgu yapar.
*Venüs aynı zamanda finansal süreçleri de ifade ettiği için finansal konularda da değer arayışında oluruz. Kendimizi güvende ve değerli hissettirecek değerli varlıklara yöneliriz. Ancak riskli yatırımlar için uygun dönem değildir.
Venüs retrosunun Pluto ile kavuşumu da üstüne tuzu biberi bir etki katacak.
*Yeni yıla girmeden önceki bu retrolu, pentagramlı kavuşum, önümüzdeki yılın temasını, para ve finans kadar ilişkiler olarak da belirliyor.
*Pluto yıkar ve yeniden yapılanma ister.
*Pluto Oğlak burcu geçişi zaten, eski ve geleneksel olan her şeyi bir bir eledi. Artık çağın gereği, işe yaramaz hale gelen tüm büyük sistemleri yıkıp yenisini inşaya zorladı. Yaşam şeklimiz, devlet yönetimleri ve ilişkileri hatta ülkelerin demografik yapısı, teknoloji, para, finans gibi konularda büyük değişimler yaşandı ve yaşanmakta. Plüton nükleus ve nükleer ile de ilişkili. Bu sebeple, son Yengeç Oğlak aksı tutulmaları ile hem genlerimizde tıbbi olarak değişim gerçekleşti hem de milletler arası bir karışımla insanlık daha farklı bir genetik yapıya doğru da evrildi.
*Son Venüs Oğlak retrosundan bu yana 8 yıl geçmiş. Bu sürede neler neler değişti değil mi? Artık bu süreç de tamamlanma fazında…
*Pluto burç değiştirirken gerçekleşen Venus retrosu ve Venüs’ün diğer gezegenlerle yaptığı bu son kavuşumlar uzun dönemli etkiler barındıracak. Büyük değişim, bitiş ve yeni başlangıçların döngüsüne girilecek. Kazançların yanında büyük kayıplar da verecek insanlık.
*Venüs gerilemesi ile başlayan ve Mars gerilemesi ile sona eren (30 Ekim 2022 – 12 Ocak 2023) dönemi hayli etkileyici.
*Bazlarımızın harita konumlarına göre; büyük dönüşüm ve değişime zorlayan tutkulu aşkları ya da tacize varacak kadar takıntılı duyguları deneyimletecek.
*Venüs, 16 Aralıktan itibaren durak pozisyonu dediğimiz gölgeli günlerde olacak.
*6 Ocak günü intikam tanrıçası Nemesis pozisyonunda yer alırken, 11 Ocak gününe kadar kısasa kısas intikam peşinde bir Venüs olarak arz-ı endam edecek.
*12 Ocak itibariyle retrolu Lucifer venüs halini alacak.
*29 ve 30 Ocak arasında ise Lucifer Venüs pozisyonunda olacak.
*Bu süreçte madde dediğimiz para vb yapılar değer kaybedebilir, uçup buharlaşabilir. Maddiyata dayalı ilişkiler, aşklar yıkılabilir. Ancak, sabreden, gerçekten seven, şefkat ve olgunluk barındıran maddi manevi ilişkiler değerini koruyabilir. Para ile ilgili konuda da sabır ve dikkat önemli.
*Geçmişe bakınca görüyoruz ki Venüs ve Mars’ın aynı yılda retro yapması finansal sorunlar da yaşatmış. 2013- 2014 yıllarında da yaşanmış mesela. Ama bu kez yıla girmeden Plüto ile kavuşarak gerileyen bir Venüs söz konusu. Bu sebeple etkileri çok daha sarsıcı olabilir.
*Astrolojideki en zorlu gezegen olan Pluton, 2008’den bu yana Oğlak burcunda ve 23 mart 2023 tarihi ile Kova burcuna geçecek. Kısa süreli geri Oğlak burcuna dönüp sonra Kova’ya doğru yoluna devam edecek.
*4 Aralık Yay burcu Güneş tutulması Güney Aydüğümü tarafında gerçekleşmişti. Bu da geçmişe dair büyük değişim ve resetin işaretlerini barındırıyordu.
*Yay burcu; yaşam felsefesi, din, inanç, yabancı kültürler, uzaklarla da ilgili. Bu sebeple eskinin yenilenmesinin kapısını açtı bu yolla. Eski eskide kaldı şimdi başka söz söyleme vakti caanım…
*Bir dahaki Venüs Pentagramına kadar dünyada büyük değişimlere şahit olacağız. Pluto da Kova burcunda olacak; coğrafi ve iklimsel değişikliklerden tutun da kişisel ve toplumsal halklardan, devlet yönetimleri ve ticarete her alanda değişimler bizi bekliyor. Para birimleri, ticaret yöntemleri bile değişecek.
Bu son Venüs retrosunun Pluto ile kavuşumu bu sebeple de çok önemli.
Artık aşk, moda, para, finans ve üremeye dair ne varsa büyük bir dönüşüm bizi bekliyor. Zaten artırılmış sanal gerçekliğe doğru evrildi dünya; Metaverse filan… İnsanlar şimdiden Metaverse’te sanal arsalar, dükkanlar kiralamak gibi olaylara sıcak bakmaya başladı. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak desek yeridir.
Ayak uyduramayanların yavaştan fişi çekilir :))
Sevgili, saygılı, sadık, olgun ve sebatkar olabilmemiz dileğiyle..
AstroDerki
Serpilgül
Yorum yaz