İklim Krizleri ve Astroloji
Aşağıdaki örneklerde de görüldüğü üzere; küresel iklim krizlerinde ve buna bağlı kıtlıklarda
- Plüton, Neptün, Uranüs gibi ağır gezegenlerin burç değiştirme dönemlerinde ve diğer derecelerinde, gerek kendileri ile gerekse Satürn ve ‘Jüpiter’e, kare, karşıt ve kavuşumlarının devrede olduğunu görüyoruz.
- Ağır gezegenlerin kendi arasında Ateş üçgenleri, Topraktan, Ateş’e , Sudan Ateş’e olan karelerde volkanik patlamalara bağlı iklim krizleri
- Ağır gezegenlerin Su ve Ateş karelerinde ise aşırı yağışlar ve soğuma
- Plüton ve Uranüs, Neptün gibi gezegenlerin hava elementindeyken Ateş elementindeki Satürn’e ya da diğer ağır gezegenlere yaptığı kare ve karşıtlıkları kuraklık.
- Plüton’un topraktan, Su grubundaki Satürne karşıtlıkları kuraklık
- Plüton’un Ay düğümleri ile Kavuşumları iklim sorunları
- Uranüs ile Satürn kavuşum, karşıtlık ve kareleri iklim ve üretim sorunları, yer hareketlerine bağlı dolaylı iklim krizleri Ateş elementi ve toprak elementlerinde
PEKİ YAKIN DÖNEMDE BÖYLE AÇILAR VAR MI?
Yazımın son bölümünde göreceğiniz üzere, önümüzdeki 10 yıllık süreç için baktım. Elbette bu açılara gelen Tutulma tetikleri ile birlikte bakmak bize daha doğru bilgiler verecektir. Ona da bir ara bakmak lazım.
1230 YILI KÜRESEL SOĞUMA (Volkanik patlama)
Plüton Başak, Satürn Balık, Neptün Boğa, Uranüs yay, Jüpiter ikizler, Ay düğümleri ikizler yay aksı . Uranüs Yay Plüton’a KARE. Volkanik patlama olmuş küresel soğuma nedeni
1315 YILI KÖTÜ HAVA KOŞULLARI (Aşırı Yağış)
Plüton Balık &Uranüs Yay KARE. Satürn Kova, Jüpiter Aslan ve Ay Düğümleri KARE
Neptün Akrep &GAD Akrep kavuşum. Ay düğümleri Akrep Boğa aksı. (KAD/GAD)
Şiddetli yağışlar ve soğuma.
1601 YILI KÜRESEL SOĞUMA
Plüton koç & Neptün Aslan ateş üçgeni.
Jüpiter Başak, Ay düğümleri ve Uranüs’e toprak üçgeni. Uranüs Boğa, Satürn akrep, Ay düğümleri Yengeç Oğlak aksı
1630-1631 YILLARI KÜRESEL İKLİM SORUNLARI
Plüton Boğa, Satürn Akrep, Akrep, Boğa aksı tutulmaları Plütonikmiş.
Uranüs Başak, Jüpiter Balık/Koç. Ay düğümleri ikizler yay aksı.
1640 YILI KÜRESEL İKLİM SORUNLARI
Plüton İkizler GAD İkizler Kavuşum. Satürn balık, &Neptün Akrep üçgen
Ay düğümleri ikizler yay aksı. Jüpiter Oğlak, Uranüs Akrep
1693 YILI OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI
Plüton Yengeç & GAD Yengeç KAVUŞUM
Ay düğümleri Yengeç Oğlak aksı, Satürn Yay ve Uranüs Karşıt, Uranüs ikizler GAD ile, KAD Satürn Yay ile paralel açıda etkili tutulma olmuş. Plüton yengeç Aslan geçişi
1702 YILI SAVAŞLAR VE VOLKAN PATLAMASI
Plüton Aslan & Satürn Koç Ateş üçgeni. Uranüs, Yengeç, Satürn, Jüpiter,Neptün Yengeç.
Ay düğümleri Aslan/Kova ve Yengeç Oğlak aksı. İki ağır Top Düğümlerde. Baekdu yanardağı oldukça aktif olmuştur.
1709 YILI AVRUPADA BÜYÜK KIŞ
Plüton Aslan,Uranüs Aslan &Neptün Koç Ateş üçgeni. Jüpiter yay, Satürn Yengeç. Ay düğümleri Balık Başak aksı
1717 YILI AŞIRI YAĞIŞ
Plüton Başak, Neptün Boğa üçgeni. Satürn Terazi Güney Ay Düğümü Terazi, Kuzey Ay düğümü Koç
1717’nin ilk gününde Orta ve Kuzey Avrupa’da yoğun yağışlar bastırmış ve içlerinde Almanya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinin de bulunduğu ülkelerde sel felaketi meydana gelmiştir. En çok hasarın Hollanda’ya olduğu selde, 14.000 kişi yaşamını yitirmiştir.
1740-1741 YILLARI BÜYÜK SOĞUK AVRUPADA
Plüton Akrep & Neptün, Satürn yengeç Su üçgeni. Uranüs & GAD Oğlak kavuşum & Satürn yengeç Karşıt. Ay düğümleri yengeç oğlak aksında
1769-1770 YILLARI KURAKLIK VE KITLIK
Plüton Oğlak &Satürn yengeç karşıt, Uranüs Boğa, Jüpiter Akrep, Neptün başak. Uranüs Neptün toprak üçgeni. Ay düğümleri yengeç oğlak aksı. Tutulmalar Plütonik ve Satürnyen.
1783 YILLARI KURAKLIK VE KITLIK
Plüton Kova, Jüpiter Kova kavuşumu Neptün Terazi’ye üçgen. Satürn Oğlak&Uranüs Yengeç Karşıt. Ay düğümleri KAD Balık (Ay düğümleri Balık Başak aksı)
1789-1793 YILLARI KÜÇÜK BUZUL ÇAĞI
Plüton Kova , Uranüs Aslan , Jüpiter Aslan.
Satürn Balık, Neptün Oğlak, (Neptün Satürn Karşılıklı ağırlama) KAD Akrep, ( Ay düğümleri Balık Başak aksı) Kuzey yarım küre buz tuttu.
1815-1816 VOLKANİK PATLAMA küresel iklim anormallikleri
Plüton Balık &Neptün Yay karesi. Uranüs Yay ve GAD ile antisyasal kavuşum. Ay düğümleri Oğlak yengeç aksı. 1816 da Uranüs’ün Plüton’a karesi ve Ay düğümleri İkizler yay aksı.
Tampora volkanik patlama ( tarihin en büyük patlaması) Patlama, “volkanik kış” olarak bilinen olguyu içeren küresel iklim anormalliklerini yaratmıştır: 1816, Kuzey Amerika ve Avrupa iklimi üzerindeki etkisinden dolayı “Yaz Yaşanmayan Yıl” olarak bilinmektedir. Kuzey Yarıküre’nin büyük bölümünde tarımsal ürünler zarar görmüş ve çiftlik hayvanları ölmüş, bu da 19. yüzyılın en kötü kıtlığına yol açmıştır.
1845-1846-1849 KURAKLIK
Plüton Koç, Jüpiter Koç,Uranüs Koç Satürn Kova ve Neptün Kova & Ay düğümleri Akrep Boğa aksına KARE
1846 da Jüpiter Boğadayken Ay düğümlerine Satürn Kare. 1847-1849 da Satürn Balık, Ay Düğümleri Balık/Başak aksı. 1849 da Plüton Uranüs Koçta kavuşum ve Jüpiter Aslan’a ateş üçgeni. Güney Ay Düğümü ile Neptün Balık kavuşumu.
Büyük İrlanda Kıtlığı nedeni ile 1 milyon insan göçü yaşanmış (Patates mantarı sebepli kıtlık). Osmanlı dönemi kayıtlarında da bazı önemli kurak yıllar tespit edilmiştir. 1845 yılında yaşanan kuraklık Ankara, Konya, Kastamonu, Sivas illerinde etkili olmuştur.
1846 yılında şiddeti daha da artmış, açlık ve salgın hastalıklar nedeniyle ölümler gözlenmeye başlamıştır. Ölen insan sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte İngiliz Konsolosluğu kayıtlarında 6.000 Müslümanın öldüğü belirtilmektedir.
1859-1860 ATMOSFER VE YER ALTI ZENGİNLİKLERİ KONUSU
Plüton Boğa, Satürn Aslan Karesi, Ay Düğümleri Aslan Kova aksında.
Neptün Balık, Jüpiter Yengeç su üçgeni.
Uranüs İkizler. Hindistanda büyük kıtlık olmuş ve milyonlarca ölüm var.
Ayrıca Astrolojik semboller çalışmış: İrlandalı bilim insanı John Tyndall da, 1859 ve 1860 yıllarında gazları test ettiği deneyler sonucunda, Foote’un bulgularına benzer şekilde, su buharı ve karbondioksitin inanılmaz derecede kuvvetli bir şekilde ısıyı hapsettiği sonucuna ulaştı.1859 yılında karbondioksitin ısıyı absorbe ettiğini ve bu durumun atmosferin yapısında değişiklik yaratarak iklimde değişiklikler oluşabileceğini buldu. ABD de ilk petrol kuyusu açılmış.
Göksel sembollere uygun. Satürn KOVA BURCUNDAYKEN 1859-1860 yıllarındaki Satürn’e karşıt. Günümüzde bu konular tavan yapmış durumda. Oldukça ironik.
1870- 1872 YILI KURAKLIK
Plüton boğa. Jüpiter ikizler/ boğa, Satürn yay/oğlak, Uranüs yengeç, Ay düğümleri Yengeç &Oğlak ve Aslan Kova aksında olmuş. Uranüs Yengeç, Neptün Koç karesini tetikleyen bir yengeç oğlak aksı tutulması oluşmuş. Yengeçteki Uranüs &Güneş kavuşumu İkizler Jüpiterle antisyasal kavuşumda. İran kıtlığı 3 milyon ölüm. 1870 senesi irregular bir yılmış, 6 tutulma olmuş
1870 de başlayan uzun zaman etkili Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da dahil büyük Nehirlerinin debisinde düşme, kuraklık ve kıtlık yaşanmış. Kaynak; Ortadoğuda su sorunları Kitabı
1873 YILI ANADOLUDA KURAKLIK VE SEL KAYNAKLI SORUNLAR
Plüton boğa ile Satürn Oğlak toprak üçgeni, Neptün Koç, Uranüs Aslan, jürpiter Aslan Ateş üçgeni. Tutulmalar akrep boğa aksında. Bu Coğrafyanın kaderinde bu dereceler var sanırım. ))
Tutulmalar Plütonik ve Jüpiter ve Uranüs Aslanda. Uranüs Satürn karşıtlığı var. Bu tutulmada ayrıca Uranüs Mars karesi ve Satürn arasında T kare oluşmuş. Satürn ile Akrep GAD arasında antisya var. Bilgi: 1873-1875 Orta Anadolu Kıtlığı, Marmara Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul. BAYAR, Yener (2013). Anadoluda kuraklık ve sel kaynaklı kıtlık.
1876 -1879 YILI ATMOSFERİK KOŞULLAR VE KURAKLIK
Plüton boğa, jupiter akrep, Uranüs aslan, Satürn balık, tutulma balık başak. Tutulmalar Koç/terazi aksında. Ama ay düğümleri burç değiştirmiş ve 29 derece Balık/Başak aksında. Plüton ile Mars kavuşum. Mars & Plüton kavuşumu Uranüs ile hem kare hem de antisyadan kavuşum. Jüpiter yay ve Koç Güneş Tutulmasına üçgen yapmış. Tutulma öncü olduğu için gelecek sorunların başlatıcısı nitelikte.
Hint, Çin, Brezilya, Kuzey Afrika’da kıtlık ve kuraklık 19 milyon ölüm. Hindistan’da 1876-78 Büyük Kıtlığında 5,5 milyon kişi öldü. Hindistan’daki ölümlerden İngiliz politikaları ve kuraklık sorumlu tutuldu. Kıtlık sebebi olarak El Nino-Güney Salınımı’ndan etkilenen atmosferik koşullar nedeni ile oluşan kuraklığın bir sonucu olarak düşünülüyor. (El Niño Güney Salınımları, küresel bir okyanus-atmosfer olayıdır. El Niño ve La Niña, Doğu Büyük Okyanus yüzey sularının sıcaklığındaki büyük salınımlar ve bunların yol açtığı atmosferik olayların genel adı olarak kullanılmaktadır. Günümüzde hala bu durumu kontrol etmenin yolları araştırılmaktadır.) Atmosferik koşullar nedeni ile oluşan kuraklığın bir sonucu
1899-1900 YILI ATMOSFERİK KOŞULLAR VE YAĞIŞ SORUNLAR
Plüton ve Neptün ikizler, Uranüs yay, Satürn yay. Mars Oğlak ve Satürn ile antisyasal kavuşum. Jüpiter Akrep. Ay düğümleri ve tutulmalar İkizler yay aksı. 1899’da Batı ve Orta Hindistan’daki yaz musonlarının sorunları başladı ve sonraki yıl boyunca 476.000 mil karelik bir alanı (1.230.000 km2 ) ve 59,5 milyonluk bir nüfusu etkiledi. Hindistan kıtlığı, 2 milyon ölüm.
1907 YILI ATMOSFERİK KOŞULLAR VE YAĞIŞ SORUNLARI
Plüton Satürn karesi var. Plüton İkizler, Satürn Balık. Tutulmalar Yengeç/Oğlak aksında. Jüpiter ve Neptün yengeç, Uranüs Oğlak, Mars Oğlak. Uranüs Mars kavuşum. Satürn Balık, Yengeç Jüpiter ve Neptün ‘ün yağışı artırdığı ve Mars ve Uranüs gibi 2 kötücülün karşısında olması gerçekten çok yıkıcı olmuş. Üstelik Mars Oğlak yücelimi var ve Uranüs ile güçlerini birleştirmiş. Bu kıtlık bitkilerin büyüme mevsiminde gerçekleşen, bitkilerin büyümesi ve gelişimini engelleyen aşırı yağışlar sonucu gerçekleşmiş. Honan, Kiangsu, Anhui gibi yerlerin ( 40.000 mil karelik alanın) sular altında kalmasına neden olmuş. Nüfus’un %10’u kaybedilmiş. Kaynak: sorubankası/ tarihteki-en-ölümcül-kıtlıklar. Çin 25 milyon ölüm, kayıtlı tarihin en kötü ikinci kıtlığıdır.
1936 YILI 1936 BAHARINDA SICHUAN’DAKİ KURAKLIK
Plüton yengeç, Satürn balık Üçgeni. Neptün Başak, Satürn karşıtlığı. Jüpiter yay, Jüpiter/Neptün Kare. Yengeç oğlak tutulmaları. Yılın ilk tutulmasında, Mars Plüton 150, Jüpiter Şiron karşıtken Satürn ile kare yapıyorlar. Güneş ile Jüpiter antisyasal kavuşumda. Son baharda daha da kötüye gidiş başlamış. Bu sebeple yazın gerçekleşen tutulmaya da baktım ama hangi bir açıdan bahsedeyim bilemedim. Bağlantı kurmayan neredeyse gezegen yok. Çoklu etki barındırıyor. Neptün, Jüpiter ve Şiron karşıtlığına T kare yaparken aynı zamanda Satürn ile de karşıtlık yaparak Büyük kare kalıbı oluşturmuş. Ayrıca balık Satürn , yengeç Plüton ile de üçgen bağlantı yapmış. Tutulmanın Ay’ı Uranüs ve Neptün ile büyük toprak üçgeni yapıyor. (Uranüsün toprak üçgenleri korkutucudur.) Çin kıtlığı 5 milyon ölüm. İrregular bir yılmış ve o sene 5 tutulma olmuş. Sichuan’daki kuraklık ve açlık
PEKİ YAKIN DÖNEMDE BÖYLE AÇILAR VAR MI?
Önümüzdeki 10 yıllık süreç için baktım. Elbette bu açılara gelen Tutulma tetikleri ile birlikte bakmak bize daha doğru bilgiler verecektir. Ona da bir ara bakmak lazım.
- 2023 Ağustos. Toprakta Plüton ile Uranüs var ama açı bağlantısı üçgen ama ekzakt olmuyor. Uzak orb (5) üçgeni
- 2024 30 Mayıs Jüpiter İkizler Kova Plüton’a kare. Ay Düğümleri Koç/Terazi. Neptün 29 derece balık. Ağustos 2024 te Jüpiter Satürn kare,
- 2024 Eylül’de Plüton Oğlakta retro ve Retro 26 derece Boğa ile üçgen. Jüpiter Satürn kare) Su, hava karesi.
- 2024 Ekim- Kasım Balık Neptün ile İkizler Jüpiter kare. Toprakta Plüton Uranüs üçgeni
- 2024 Aralık Plüton Kova Koç/Terazi Ay düğümlerine sekstil Üçgen. SatürnBalık İKilzer Jüpitere kare
- Haziran 2025, Jüpiter Yengeç Satürn Koç/Neptün koç kavuşumuna kare.
- Temmuz 2025 Uranüs İkizer, Plüton Kova üçgeni (Hava üçgeni)
- 2025 Ocak NEPTÜN Satürn Balık kavuşumu, Toprak 28 derece Boğa Kare
- Kasım 2025 Ocak 2026 Neptün/Satürn Balık kavuşum, Jüpitere üçgen
- 2026 Şubat Mart Neptün Satürn Koç. Ay Düğümleri Balık Başak aksı, İkizler Uranüs’e kare
- 2026 Mayıs Haziran Neptün Satürn Koç. Ay Düğümleri Balık Başak aksı, İkizler Uranüs’e kare
- 26 Haziran- Temmuz – Kova satürn, İkizler Uranüse ekzakt üçgen. Ay Düğümleri Balık başak aksına Uranüs Kare.
- 1- 10 Temmuz 2026 Ay düğümlerine Mars Uranüs İkilzer kavuşiumu kare. Plüton da Uranüs eve Marsa üçgen. Ağustos 2026 ya kadar Uranüs Plüton üçgeni ekzakt.aslında eylüle kadar etkili. Jüpiter Pluton karşıt
- Ekim 2026 Plütona mars aslan kare ve Neptün saturn marsa ateş üçgeni
- 2026 Kasım- Aralık GAD Aslan , Jpiter ve Mars Aslan Kavuşum. Ekzakt Kova Plüton, Uranüs ikizler üçgeni
- 2027 Mart- Nisan Koç Satürn, Aslan Jüpiter ve GAD’a üçgen,
- 2027 Haziran- Temmuz KAD ve Plüton Kova kavuşum, İkizler Uranüs’e üçgen
- 2027Ağustos ilk haftası Plüton KAD kova ile Mars Terazi ve Uranüs İkizler hava üçgeni
- 18-Ağustos- 18 Eylül 2027 Jüpiter Başak, İkizler Uranüs’e ekzakt kare. Plüton ve KAD Uranüs’e üçgen
- 20 – 28 Ekim 2027 Mars Yay Uranüse karşıt ve Jüpiter Başak. Kova Plüton ve KAD, İkizler Uranüs’e üçgen. Neptün Koç, Mars Yay’a üçgen
- 20-30 Aralık 2027- Mars Oğlak, Koç Satürn’e kare, Oğlak Mars Başak Jüpiter’e üçgen. Kova Plüton ve KAD İkizler Uranüs’e üçgen .
- 8- 16 Ocak 2028 Kova Mars Plüton, KAD kavuşum’u İkizler Uranüs’e üçgen.
- 8 Ocak- Temmuz 2028 arasu Uranüs ikizler, Plüton Kova üçgen. Haziran sonu – Temmuz başı Uranüs Mars kavuşum.
- Mayıs-Temmuz 2028 Satürn boğa ile Kova Plüton Kare. 21 Mayıs haftası Başak Jüpiter ile Boğa Mars da üçgen. Ay Düğümleri Yengeç Oğlak
- Eylül – Ekim 2028 Satürn Boğa Kova Plüton’a kare, Terazi Jüpiter ile Plüton üçgen. (Eylül 2028 Aslan Mars ile Plüton karşıt, Satürn kare) Ay Düğümleri Yengeç Oğlak aksı. Neptün Koç, Terazi Jüpiter’e karşıt.
- 1-20 Kasım 2028 Kova Uranüs, İkizler Jüpiter ile üçgen. Mars Başak Uranüs’e kare, KAD Oğlak’a üçgen. Neptün Koç, Satürn Boğa Kova Plüton’a kare.
- 2029 Ocak- 15 Mayıs Plüton Satürn Karesi. Uranüs Plüton hava üçgeni. Neptün Koç ile Terazi Jüpiter karşıt.
- 30 Aralık- 7 Ocak 2029 Uranüs İkilzer Plüton Mars kova kavşumuna üçgen. Satün Boğa, Jüpiter akrep e karşıt.
- 2030 Şubat – Mayıs ikizler Uranüs, Kova Plüton üçgen. Mayıs- 18 Haziran Mars da İkizlerde Uranüsle kavuşum. Ay Düğümleri ikilzer yay aksı.
- 2030 Eylül Ekim, Kasım – 15 Aralık Satürn İkizler, Plüton Kova ve Terazi Mars’a hava üçgeni. Neptün Koç Mars’a karşıt.
- 22 Aralık 2030- 5 Ocak 2031 Jüpiter Yay İkizler Uranüs karşıt, Marsa kare, Neptün’e üçgen.
- 2031 Haziran- Temmuz- Ağustos Eylül Uranüs Jüpiter karşıt, Satürn Uranüs ikilzerde kavuşum. Koç Neptün, Yay Jüpiter üçgen (Eylülde Mars Jüpiter kavuşum)
- 2031 Aralık Mars Plüton Kovada kavuşum, Akrep Boğa aksı ay düğümlerine kare,
- 2032 Ocak, Şubat Mart Plüton Kova Akrep Boğa aksı Ay düğümlerine kare. Plüton ikizler Satürn’e üçgen.
- 2032- Haziran Temmuz, Uranüs Satürn kavuşum 26 Temmuz Uranüs 29 derece İkizler. Mars 29 Derece Yengeç, Oğlak Jüpitere karşıt.
- 2032 Ağustos Plüton Kova ile Mars Aslan karşıt. Neptün koç mars aslana üçgen. Satürn Yengeç ile Uranüs Yengeç kavuşumu, KAD Akrep’e üçgen. ( 16 Ağustos Oğlak jpiter, Koç Neptüne kare, Neptün de Marsa üçgen
- 2033 1919 Mayıs Plüton Kova, KAD Teraziye üçgen, Neptün Koç GAD ile kavuşum. Uranüs 29 derece ikizler yine. Satürn Yengeç, Balık Jüpiter ile üçgen. Mars Oğlak Düğümlere Kare, Yengeç Satürn’e karşıt.
- Eylül 2033 te Mars, Yengeç Uranüs karşıt ve Ay düğümleri Koç Terazi aksına kare. Satürn de düğümlere kare. Neptün GAD kavuşumuna Satürn kare.
- 8 Ekim Neptün Koç Ay tutulması Satürne kare, GAD yöneticisi Mars Oğlakta yücelimde ve Satürne karşıt. Ekim sonunda yengeç Uranüs de Düğümlere kare.(Ocak 2034 dahil)
Yorum yaz